Resultats financers del 2023, últims projectes, i activitats del maig
logo Oikocredit
Butlletí-e d'Oikocredit Catalunya
Abril 2024

Navegant pel canvi, construint comunitat

El 2023, Oikocredit es va enfrontar a un panorama marcat per importants desafiaments globals, però en va sortir enfortida i més connectada. L'any passat va ser crucial, no sols per a superar obstacles sinó també per a aconseguir avanços substancials cap als nostres objectius socials i financers. La nostra cooperativa ha realitzat amb èxit la transició a una estratègia centrada en la comunitat i ha introduït un model de captació de capital transformador, que ens acosta a les persones i als projectes als que donem suport.

Hem ampliat la nostra cartera de finançament del desenvolupament, superat els nostres objectius d'impacte i aprofundit el nostre compromís d'empoderar les comunitats de baixos ingressos d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina i el Carib. Aquest butlletí destaca les històries de resiliència i creixement, des de la millora de la inclusió financera i el suport a projectes sostenibles fins a la col·laboració amb xarxes com la Global Alliance for Banking on Values per a construir un món en pau.

Uneix-te a nosaltres en les properes activitats que trobaràs a la nostra agenda per a reflexionar sobre un any de canvis significatius i de ferma dedicació a la nostra missió de crear un món més just i sostenible.

 
Dues persones beneficiàries d'instal·lació solar fotovoltaica a Àfrica, impulsada per Oikocredit.

Resultats financers anuals 2023

Oikocredit va implementar el seu nou model de recaptació de capital, va fer créixer la seva cartera de finançament per al desenvolupament i va obtenir un resultat financer positiu alhora que va aconseguir un notable impacte social.

Llegir més sobre els resultats del 2023 >
 
Foto de grup del Congrés de la Global Alliance For Banking On Values, Declaració per la Pau

Oikocredit dóna suport a la Declaració per la Pau de la GABV

D'acord amb les seves arrels ecumèniques, Oikocredit manté el seu compromís de donar suport a un món just i pacífic en el qual els recursos es comparteixin de manera sostenible i totes les persones tinguin les opcions que necessiten per a crear una vida digna.

Llegir-ne més >
 

Notícies i organitzacions sòcies d’Oikocredit

Fruit de cacau

Un préstec de 4 milions d'euros d’Oikocredit a TAN Mondial beneficiarà a les cooperatives de cacau i anacard de Costa d'Ivori

La inversió donarà suport al treball de gairebé 3.000 petits agricultors a Costa d'Ivori. Oikocredit ha concedit un crèdit de 4 milions d'euros a aquesta empresa líder en el comerç de matèries primeres toves.

Llegir-ne més >
 
Fotografia signatura cooperativa Atuntaqui l'Equador

La nova associació d’Oikocredit amb la cooperativa Atuntaqui impulsa les microfinances i l'habitatge assequible a l'Equador

Un crèdit de US$ 8 milions a quatre anys donarà suport a l'expansió del microcrèdit i els préstecs per a habitatge per a milers de membres de la cooperativa.

Llegir-ne més >
 

Notícies locals i properes activitats

Cartell seminari web d’Oikocredit d'introducció a les microfinances del 15 de maig

Webinar el 15 de maig: Coneix com funcionen els microcrèdits

Enguany llancem una sèrie de 3 seminaris web per a conèixer els aspectes més importants del sector de les microfinances juntament amb professionals que treballen en terreny en països d'Amèrica Llatina. El primer seminari web de la sèrie se celebrarà el proper 15 de maig.

Més informació i inscripcions >
 
Cartell campanya mes del Comerç Just Lacoordi.cat

Oikocredit Catalunya col·labora amb Lacoordi.cat en el mes del Comerç Just

Aquest maig, amb l'objectiu de difondre el mes del Comerç Just, Oikocredit Catalunya participarà en diverses de les activitats organitzades per Lacoordi.cat, i que comptaran amb convidades d'organitzacions sòcies d’Oikocredit d'Amèrica Llatina.

Coneix la campanya del mes del Comerç Just! >
 
Cartell biocultura-bcn-24

Vine a Biocultura Barcelona amb nosaltres!

Del 9 al 12 de maig serem de nou a Biocultura Barcelona donant a conèixer les Finances Ètiques i el Comerç Just. Si tens una estona et convidem a venir a veure'ns, o fins i tot a donar-nos un cop de mà com a voluntari/a per atendre el nostre estand.

Demana'ns entrades gratuïtes en aquest formulari >
 
Segueix-nos a:

Oikocredit Catalunya - Casp 43, baixos. 08010 Barcelona - T: 93 441 63 06 - catalunya@oikocredit.org